Welkom bij Stinase Huissen

Fijn dat u de website van Stinase bezoekt.

Stinase is de verkorte naam van de Stichting voor nationale en Stedelijke Evenementen Huissen. 

Stinase coördineert met veel plezier de activiteiten op Koningsdag in Huissen. Tijdens deze dag organiseren wij ook de aubade. Tijdens de aubade hijsen we, onder de klanken ons volkslied, de nationale driekleur naar de top van onze 11 vlaggemasten. Stinase zorgt natuurlijk voor een glaasje Oranjebitter om met z’n allen te proosten op de Koning.

STINASE organiseert in Huissen de plaatselijke ceremonie tijdens de Nationale Dodenherdenking.
In de nacht van 4 op 5 mei gaan we met een groep ‘runners’ naar Wageningen om daar het bevrijdingsvuur te halen en deze naar Huissen te brengen. Op 5 mei in de ochtend komt een vertegenwoordiging van de diverse kernen in Lingewaard naar Huissen om hier het Bevrijdingsvuur te halen en deze wandelend naar de diverse kernen te brengen.
Stinase sluit Bevrijdingsdag altijd af met een grandioos concert. De entree voor dit concert is voor iedereen gratis. 

Stinase heeft ook een leidende en organiserende rol binnen het Comité Herdenking 2 oktober, het commité organiseert de herdenking rondom het bombardement op Huissen.

Het grootste evenement dat Stinase organiseert is natuurlijk de Huissense Dag. Deze dag bestaat uit een grote braderie en muziek voor iedereen. De Huissense Dag begint ‘s morgens om 10.00 uur en duurt tot ’s nachts 01.00 uur.
De Huissense Dag is iedere 5e dinsdag in juli, deze fantastiche dag kan dus ook in augustus vallen.

Er is vast iets voor u bij. En weet dat u wélkom bent in HUISSEN, een prachtig Betuws stadje waar altijd iets valt te beleven.

Via deze site zijn wij nog makkelijker bereikbaar via het contactformulier (rechtsboven in het scherm). Kijkt u ook eens op onze facebook.

 

Drukwerk verspreiden via: https://www.verspreidenenzo.nl

Activiteiten van het bestuur van Stinase

Bekijk hier al onze sponsoren

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

Jansen Totaal Wonen

ONS Accountants en Belastingadviseurs