Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag begom om 00.00 uur. In Wageningen kwam het bevrijdingsvuur uit Normandië aan en overhandigd aan de commissaris van de Koning in Gelderlan; Clemens Cornielje. Na het ontsteken van het vuur in wageningen vertrokken 83 groepen met een brandende fakkel naar hun eigen gemeente. De hardlopers naar Huissen kwamen uit de twee verenigingen Loopgroep Huissen en Pheidippides.

De hardlopers hebben bij 4 monumenten bloemene gelegd. Het kanon in Heelsum, De Naald in Oosterbeek, De Berenkuil in Arnhem en bij 't Looveer in Huissen. Om 04.30 uur zijn de lopers in Huissen aangekomen op de Markt. Daar is het bevrijdingsvuur ontstoken om daar de hele dag te branden.

Om 11.00 uur verzamelden vele wandelaars zich op de Markt. Het bevrijdingsvuur werd door drie groepen wandelaars verder gebracht in de gemeente Lingewaard. Wandesportvereniging Nooit te Ver ging naar Haalderen, de mensen van De Bol  gingen naar Bemmel en de wandelaars van Loopgroep Huissen en Pheidippides zijn naar Haalderen gelopen. Uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans kregen de drie groepen de faKKEL met het vuur uit Wageningen.  in de andere kernen werd met een kleine ceremonie ook het bevrijdingsvuur ontstoken.

Om 20.00 uur begon het Bevrijdingsconcert in de stadsparochiekerk. Dit jaar is het concert verzorgd door muziekvereniging Volharding en de close-harmony groep Charmony. Natuurlijk werden er ook muziekstukken gezamenlijk uitgevoerd. Uit de vele positieve reacties is gebleken dat dit concert erg gewaardeerd werden door het aanwezige publiek.

 

 

 

 

Bekijk hier al onze sponsoren

Bordbusters

Big Fish

Willemsen Interieurbouw

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

van Monique

Dibbets schilderwerken

ITM Maters

Van Aalten autobedr.

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

Baptist Huissen

Coop Lamers

Welkoop Huissen

Bouwman Zonwering V.O.F.

Bar Lekker

Drankenhandel Degen

Lingewaerd Notarissen

Lingewaard verhuur

De Buitenpoort

Puur Ambacht

Zaat Vastgoed

BartBoxx

ONS Accountants en Belastingadviseurs

Foto van Eimeren

Gebruikte Bus.com

Joost van Gendt Auto's

De Betuwe

EKO Bouw

Vishuiss

Bakkerij Engelen

Jansen Totaal Wonen

Makelaar Dingemans

Theo Schut Autoschade

DrukwerkCentrum Leijser

De Kuul

Herberg de Hoeve

Kapsalon Hendriksen
Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

Profile Ouwerling